Wat moet je precies allemaal regelen als een naaste is komen te overlijden? Er komt opeens enorm veel op je af. Dit begint al bij het type uitvaart. Wordt het een crematie of een begrafenis? Heeft de overledene iets vastgelegd over de uitvaart in zijn of haar testament? Doordat het er zoveel op je afkomt na het overlijden worden in dit artikel de belangrijkste zaken besproken voor de uitvaart in Roosendaal.  

Direct na het overlijden 

Na het overlijden is het belangrijk dat eerst de huisarts wordt geïnformeerd, deze zal vervolgens je naaste als officieel overleden verklaren. Daarna kun je vrienden en familie inlichten. Tevens is het belangrijk om de verzekering en ook de uitvaartverzorger in te schakelen, zodat de eerste stappen voor de uitvaart gezet kunnen worden. 

Administratieve zaken uitzoeken 

Het uitzoeken van enkele administratieve zaken is vaak wel het laatste waar je zin in hebt. Echter is het wel belangrijk dat dit gebeurd. Denk hierbij aan lopende lidmaatschappen, verzekeringen en rekeningnummers. Daarnaast moet er ook nog een adressenlijst komen voor de mensen die uitgenodigd worden voor de uitvaart. 

Uitvaart in kaart brengen met de uitvaartverzorger 

Als je eenmaal een uitvaartverzorger hebt ingeschakeld zal deze je vervolgens helpen met het in kaart brengen van de uitvaart. Hierbij zal waar mogelijk de uitvaartverzorger ook zoveel mogelijk voor je uit handen worden genomen. Daarnaast zal worden besproken wat er wel door jezelf moet worden opgepakt. Probeer bij het in kaart brengen van de uitvaartverzorging ook rekening te houden met de wensen van de overledene. Wordt het bijvoorbeeld een begrafenis of een crematie? Wil je daarnaast groot uitpakken of juist in wat kleinere kring houden, maar ook de locatie van de uitvaart speelt een belangrijke rol. Wil je het bij een traditioneel uitvaartcentrum houden of op een zelf gekozen locatie?