Je uitvaart op een verantwoorde manier doen

Tegenwoordig zijn we milieubewust bezig. We scheiden ons afval, we gebruiken papieren rietjes en we zorgen voor zo min mogelijk voedsel verspilling. Maar ook je uitvaart kan je op een verantwoorde manier doen. Het is nog niet helemaal zo ver in Nederland maar we zullen hier ook aan moeten beginnen. In dit artikel vind je meer informatie over cremeren versus begraven en over milieubewust begraven worden.

Bij jou in de buurt?

Allereerst, ben jij opzoek naar een uitvaartondernemer? Of wil jij informeren naar een milieubewuste manier van begraven of je laten cremeren? Dan kan je bijvoorbeeld bij uitvaart Aalst terecht of bij crematie Goor voor meer informatie over je laatste rustplaats. Zij zullen op een respectvolle manier jouw laatste wensen vervullen.

Cremeren versus begraven

Je laten begraven is meestal minder milieuvriendelijk dan jezelf laten cremeren. Dit komt omdat een begraafplaats veel plek in beslag neemt en begraafplaatsen zich continu moeten uitbreiden om meer mensen hun rust te kunnen geven. In tegenstelling tot begraven is cremeren milieuvriendelijker, omdat je minder ruimte in beslag neemt wanneer je er niet meer bent. Je as kan opgeslagen worden in een urn of je kan je laten uitstrooien op een plek naar jouw keuze. Echter kan een begraafplaats een plek zijn voor nabestaanden om je te herinneren.

Milieubewust begraven worden

Een trend die in andere landen wel al gaande is is het begraven in het bos. Dit is een milieubewuste manier van begraven voor een aantal redenen. Ten eerste zal je geen graf plaatst hebben, hierdoor neem je weinig tot geen plek in in ons kleine landje. Ten tweede zorgt het voor goede grondstoffen voor het bos waar je in begraven wordt en ten derde is het een mooie rustplaats. Tevens kunnen nabestaanden alsnog het bos bezoeken om je te herdenken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *