Tips om het organiseren van een uitvaart makkelijker te maken

Een overlijden is nooit makkelijk. Of het nu gaat om een familielid, vriend of vriendin of verre kennis, het is voor de nabestaanden een moeilijke periode vol emoties. Terwijl het verlies verwerkt moet worden, moet in de tussentijd ook een uitvaart worden georganiseerd. Dit komt meestal neer op de erfgenamen en nabestaanden die dichtbij de overleden persoon staan. Bij het organiseren van een uitvaart komt veel kijken. Om dit iets makkelijker te maken geven wij je graag een aantal tips!

Taken verdelen

Aangezien er veel geregeld moet worden en iedereen vol zit met emoties, is het prettig om de taken voor het organiseren van een uitvaart te verdelen en dit niet aan één persoon over te laten. Dit wordt simpelweg té veel om in je eentje te organiseren. Verdeel daarom de taken onder de nabestaanden die helpen bij het organiseren van de uitvaart. Laat bijvoorbeeld iemand de muziek regelen en de ander de locatie. Natuurlijk kunnen jullie ook in groepsverband overleggen en dingen beslissen.

Locatie

Er zijn in Nederland onwijs veel locaties voor een mooie uitvaart. De locatie die je kiest is natuurlijk mede-afhankelijk van de woonplaats van de nabestaanden en de wens van de overleden persoon. Kijk van te voren op internet welke locaties dicht in de buurt zitten en probeer hierna te kijken naar welke locatie het beste bij de uitvaart past en welke mogelijkheden zij bieden.

Rouwbloemen

Bij een uitvaart horen natuurlijk ook rouwbloemen. Zo regelt de familie zelf meestal bloemen en nemen gasten ook boeketten mee. Deze komen te liggen op of naast de kist of ergens anders op de uitvaartlocatie. Bij een rouwboeket bestellen heb je de keuze uit verschillende soorten bloemen en verschillende vormen van boeketten. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit een krans of een langwerpig bloemstuk met de favoriete bloemen van de overleden persoon.