Vabos: wij staan u bij in deze moeilijke tijd

Het overlijden van een dierbare zal altijd een emotionele gebeurtenis zijn, en daarbij zullen er veel zaken op je af komen om te regelen. Allereerst ligt de focus op de uitvaart maar de verantwoordelijkheid voor het ontruimen van het huis van je dierbare valt ook onder de nabestaande. Mogelijk heeft u de tijd, energie of zin niet om zich hiermee bezig te houden. Het ontruimen van het huis van je dierbare is namelijk op zichzelf ook een hele emotionele gebeurtenis. Gelukkig zijn er bedrijven zoals Vabos die gericht hulp bieden om het huis ontruimen na overlijden iets makkelijker te maken.


Ontruiming van de woning

Allereerst wordt een afspraak gemaakt om het huis of de kamer te bezichtigen. Vervolgens worden een aantal belangrijke vragen doorgenomen, zoals: ‘Wanneer dient het huis ontruimd te worden?’ ‘Wat dient er te gebeuren met de spullen, en wat wilt u eventueel houden?’ Er zal een lijst bijgehouden zodat alles netjes verloopt.

Een discrete werkwijze wordt gehanteerd door al ons personeel met de inboedel. Dat wil zeggen dat informatie dat gevoelig of emotioneel is wordt overhandigd aan de opdrachtgever. Als de inboedel nog herbruikbaar is of te verkopen is, zal dit gedoneerd of opgekocht worden en wordt dit afgetrokken van de offerte.

Voorbeeld: voor- en na ontruiming

Speciale schoonmaak na overlijden

De situatie dat de overledene voor een periode dood in zijn of haar woning heeft gelegen komt vaker voor dan gedacht. In dit geval zou een hartaanval, ongeluk of zelfs zelfmoord de oorzaak geweest kunnen zijn. Afhankelijk van de situatie van de overledene wordt het overlijden niet altijd direct opgemerkt, en soms kan dit zelfs dagen of weken duren. Vanzelfsprekend is het een ingrijpende gebeurtenis om de woning te betreden van iemand die daar een periode dood heeft gelegen. Dit wordt natuurlijk versterkt als er een emotionele band is met het slachtoffer. Ook in dit soort situaties kan er hulp ingeschakeld worden. De schoonmaak na overlijden vindt plaats op een respectvolle, vakkundige wijze en kan binnen 24 uur afgerond worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *